Zavřít

Country Life Vločky amarantové BIO 250 g

Vločky z amarantu v biokvalitě. Vzhledem k tomu, že zrno amarantu má vysokou výživovou hodnotu, obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny a je vynikajícím zdrojem minerálů, vitaminů a zdravých rostlinných tuků, jsou amarantové vločky skvělou součástí cereálních snídaňových směsí. Můžete jimi obohatit kaše, svačinky, polévky. Amarant je přirozeně bezlepkový.

Bio
Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Country Life
Kód produktu: 1702
Vaše cena s DPH 37 Kč
Skladem

Country Life Vločky amarantové BIO 250 g

Popis, složení a nutriční hodnoty
 

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
  • Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
  • Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
  • Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu

Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.

Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení: Vločky amarantové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.

Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 1 565 kJ / 374 kcal
Tuky: 6,5 g
z toho nasycených: 1,7 g
Sacharidy: 51,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny: 14,5 g
Sůl: 0,05 g

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík