Skladem 8 ks
13. 11. u vás
Dočasně nedostupné
Vločky z amarantu v biokvalitě. Vzhledem k tomu, že zrno amarantu má vysokou výživovou hodnotu, obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny a je vynikajícím zdrojem minerálů, vitaminů a zdravých rostlinných tuků, jsou amarantové vločky skvělou součástí cereálních snídaňových směsí. Můžete jimi obohatit kaše, svačinky, polévky. Amarant je přirozeně bezlepkový.
Popis
Country Life Vločky amarantové BIO 250 g
Popis, složení a nutriční hodnoty
Tipy a recepty na použití:
- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Vločky amarantové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.
Složení:
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 565 kJ / 374 kcal |
Tuky: | 6,5 g |
z toho nasycených: | 1,7 g |
Sacharidy: | 51,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Bílkoviny: | 14,5 g |
Sůl: | 0,05 g |