Skladem (>5ks)
26. 6. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.
Popis
Wolfberry Xantanová guma 100 g
Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Vzniklý polysacharid má molekulovou hmotnost okolo 200 000 a v případě xanthanových monomerů se skládá z glukózy, kyseliny glukuronové, manózy, esterifikované kyseliny octové a kyseliny pyrohroznové.
Xantanová guma je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu. Této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar, ale hlavně vydrží daleko déle vláčnější.
Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta.
Xantan se ale dá použít i při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce cukrovinek, které budou mít konzistenci “gumových medvídků“.
Složení: Xantanová guma (E415) 100 %.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 403 kJ / 335 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 78 g |
z toho cukry: | 5 g |
Bílkoviny: | 6,6 g |
Sůl: | 3 g |