Agar
Novinka

41 Kčs DPH

1 367 Kč / kg

Skladem (>5ks)

2. 7. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Doprava od 59 Kč

Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé.

Popis

Wolfberry Agar 30 g

Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.

Příprava: Do 300 ml vody vmícháme 5 g Agaru a 25 g - 50 g cukru. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.

Složení: Agar agar (Gelidium 100 %).

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 720 kJ / 172 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 0,4 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,04 g