Skladem (>5ks)
2. 7. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé.
Popis
Wolfberry Agar 30 g
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.
Příprava: Do 300 ml vody vmícháme 5 g Agaru a 25 g - 50 g cukru. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Složení: Agar agar (Gelidium 100 %).
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 720 kJ / 172 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 0,4 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 0 g |
Sůl: | 0,04 g |