Tahle aromatická bylinka s nasládlou chutí a silným aroma je hojně využívána ve velké části evropských kuchyní, tu českou nevyjímaje. Můžete ho použít k dochucení různých druhů mas, zvěřiny, omáček, paštik nebo třeba bylinkových másel.

Balení:

6 x 15 g multipack -5 % 114 Kč 108 Kčs DPH 87 Kč s kódem BLACKFRIDAY 963 Kč / kg
  • Skladem 2 ks (7. 11. může být u vás) (Dočasně nedostupné)
  • Doprava od 59 Kč

Tahle aromatická bylinka s nasládlou chutí a silným aroma je hojně využívána ve velké části evropských kuchyní, tu českou nevyjímaje. Můžete ho použít k dochucení různých druhů mas, zvěřiny, omáček, paštik nebo třeba bylinkových másel.

Minimální trvanlivost Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Podobné produkty

Popis

GRIZLY Tymián drhnutý 15 g

Tahle aromatická bylinka s nasládlou chutí a silným aroma je hojně využívána ve velké části evropských kuchyní, tu českou nevyjímaje. A není divu, tymián znali už ve starověkém světě, kdy Řekové a Římané věřili, že přináší sílu a odvahu. Ve starověkém Egyptě byl zase využíván k balzamování. Dnes ho používáme především k dochucování jídel, mezi kterými nechybí například zvěřina, různé druhy masa či omáček. Tyminán totiž podporuje trávení těžkých jídel. Kromě kuchyně pak může tymián sloužit také k přípravě tymiánového sirupu nebo čaje. I když své kořeny má tato bylinka původně ve Středomoří, dnes se pěstuje v podstatě kdekoli konkrétně náš GRIZLY tymián pochází z Polska. 

Proč chtít GRIZLY tymián drhnutý:

✅ široké využití v kuchyni 
✅ charakteristická vůně i chuť
 skvělý k dochucení zvěřiny nebo grilovaných ryb

Jak ho využít?

Tymián se používá k dochucení mas a zvěřiny, přisypat ho však můžete také do omáček, paštik, nádivek a bylinkových másel. Dokáže skvěle podtrhnout chuť grilovaných ryb. V kombinaci s bazalkou a oreganem tvoří chutnou kombinaci koření na pizzu. Obecně pak doporučujeme tymián přidávat do pokrmů hned na začátku vaření, aby se stihl rozvonět.
 



Administrativní zařazení: koření

Složení: tymián 100 %

Země původu: Polsko

Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Obal vždy dobře zajistěte nebo koření přesypte do uzavíratelné nádoby.