PROBIO Mungo BIO, 500 g
Mungo jsou malé olivově zelené fazolky, někdy jsou označovány jako "zelené sójové boby". Doba tepelné úpravy je kratší než u ostatních fazolí a jsou vhodné jako příloha k obilným pokrmům, do polévek a nákypů.
Balení:
Mungo jsou malé olivově zelené fazolky, někdy jsou označovány jako "zelené sójové boby". Doba tepelné úpravy je kratší než u ostatních fazolí a jsou vhodné jako příloha k obilným pokrmům, do polévek a nákypů.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 322 kJ / 316 kcal |
| Tuky: | 0,8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 56 g |
| z toho cukry: | 1,1 g |
| Vláknina: | 6,4 g |
| Bílkoviny: | 22 g |
| Sůl: | 0,01 g |
Popis
PROBIO Mungo fazole BIO 500 g
Složení: mungo* 100 %
*CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Mungo jsou malé olivově zelené fazolky, někdy jsou označovány jako "zelené sójové boby". Doba tepelné úpravy je kratší než u ostatních fazolí a jsou vhodné jako příloha k obilným pokrmům, do polévek a nákypů. Patří též k nejvhodnějším plodinám k nakličování.
Příprava: Mungo důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 10-12 hodin do vody. Vařte je posléze v jin vodě! Délka vaření je proměnlivá, cca 30-60 min. a závisí na stáří semen. Při vaření nemíchejte, stačí jen zatřepat nádobou. Sbírejte pěnu a osolte až po uvaření.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 322 kJ / 316 kcal |
| Tuky: | 0,8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 56 g |
| z toho cukry: | 1,1 g |
| Vláknina: | 6,4 g |
| Bílkoviny: | 22 g |
| Sůl: | 0,01 g |
