PROBIO

Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g

44 Kč

110 Kč / kg

Skladem (>5ks)

21. 1. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.

Popis

PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g

  • Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - krupice
  • Složení: Celozrnná špaldová krupice* 100%
  • *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
  • Skladování: Skladujte v suchu a temnu. 
  • Balení: PP obal

Vlastnosti a výhody: Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
  • zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
  • knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
  • nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 576 kJ / 372 kcal
Tuky: 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 73,2 g
z toho cukry: 1,5 g
Bílkoviny: 13,1 g
Vláknina: 5,8 g
Sůl: 0,003 g