PROBIO

Chlebová mouka pšeničná 1000 g

50 Kč

50 Kč / kg

Skladem (>5ks)

20. 2. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba.

Popis

PROBIO Chlebová mouka pšeničná BIO 1000 g

  • Složení: Pšeničná mouka chlebová* 100%
  • *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
  • Skladování: Skladujte v suchu a temnu. 

Vlastnosti a výhody: Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě.

 

 

Recept na žitno-pšeničný chléb

Ingredience:

  • 800 g žitné mouky chlebové
  • 200 g pšeničné mouky chlebové
  • 5 g kmínu
  • 25 g soli
  • 25 g droždí
  • 30 ml octa
  • 800 ml vlažné vody
  • žitná mouka na vysypání forem

Postup

Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.

Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 494 kJ / 353 kcal
Tuky: 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 1,7 g
Bílkoviny: 13 g
Sůl: 0 g