MaS kokosová smetana je hustý kokosový extrakt s 25 % tuku, kterou je možné vyšlehat a použít jako náhradu za živočišnou smetanu
Balení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 992 kJ / 237 kcal | 
| Tuky: | 23 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 21,5 g | 
| Sacharidy: | 5,3 g | 
| z toho cukry: | 2 g | 
| Bílkoviny: | 2,1 g | 
| Sůl: | 0,049 g | 
Popis
M&S Kokosová smetana 25% 500 ml
MaS kokosová smetana je bohatý a krémový extrakt ze zralých kokosových ořechů, které rostou na malých rodinných farmách indonéských farmářů. U této šlehačky se jedná vždy pouze o první extrakci, která je nejintenzivnější svou chutí i aromatem stejně jako například u extra panenského olivového oleje. Tato kokosová šlehačka má hustou, ale stále tekutou konzistenci a zároveň neobsahuje žádné kousky, takže se snadno používá při vaření a pečení a je krásně hladká. Bez GMO. S vysokým obsahem draslíku.
Použití: MaS kokosová šlehačka se stala oblíbenou přísadou do různých kulinářských specialit. Díky své šťavnaté struktuře a jedinečné chuti je všestranným doplňkem sladkých i slaných pokrmů, kterým dodává lepší chuť a tropický nádech. Používá se převedším v asijské kuchyni v nejrůznějších curries, polévkách a dezertech, kterým dodává bohatou až hříšně dobrou chuť. Pokud je MaS kokosová smetana dobře vychlazena vyšleháme z ní výborný topping, ozdobu dezertů anebo využijeme jako bezlaktózovou a vegan náhradu za kravskou šlehačku. Samozřejmě jí můžeme využít ve všech receptech, kde se využívá kravská smetana a naše pokrmy a dezerty udělat stravitelnější a exotičtěji chutnající.
MaS kokosová šlehačka byla oceněná cenou Monde selection v letech 2017-2023 udělenou kuchaři Michelinských restaurací.
Složení: Kokosový extrakt 80 %, voda, xanthan.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 992 kJ / 237 kcal | 
| Tuky: | 23 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 21,5 g | 
| Sacharidy: | 5,3 g | 
| z toho cukry: | 2 g | 
| Bílkoviny: | 2,1 g | 
| Sůl: | 0,049 g | 
 
                         
                         
                         
                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
    