Skladem 5 ks
5. 8. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Japonsko je proslulé svými zelenými čaji, ale zkusili jste někdy japonský černý čaj? Neobvyklá a vzácná, to je Wakocha!
Popis
Moya Wakocha japonský černý čaj BIO 100 g
Chuť tohoto černého listového čaje je rafinovaná, jemně květinová s nádechem medu a koření. Slovo „kou-cha“ 紅茶 se překládá jako „karmínově zbarvený čaj“. Tento termín Wakocha vděčí za svůj název měkké japonské vodě, kterou sušička obarvila do odstínu tmavě červené s nádechem do modra. Proto byl také v minulosti označován jako červený čaj. Při vaření se středně tvrdou vodou, která je typičtější pro evropské země, získává nálev Wakocha intenzivní tmavě jantarovou barvu. Moya Wakocha pochází z oblasti Mie na ostrově Honsiu.
Černý čaj Wakocha je vhodný jako doplněk k jídlům a dezertům, jejichž sladkost svou chutí rozbíjí. Stejně jako všechny černé čaje se i wakocha po sklizni suší a následně fermentuje, čímž se liší od zeleného čaje. Výsledkem tohoto procesu je jeho tmavá barva, lehce zemitá chuť a nižší obsah kofeinu než například v zeleném čaji Sencha. Černý čaj má podpůrný účinek na trávicí systém. Nálev z Wakochy může být zdrojem aminokyselin, beta-karotenu, kyseliny listové, draslíku, vápníku a fosforu. Vzhledem k tomu, že se v Japonsku stále málo pěstitelů rozhodlo pro výrobu černého čaje, zůstává Wakocha neobvyklým a vzácným sušeným čajem.
Příprava: 2-3 g čaje na 200 ml vody o teplotě 90–95°C, louhovat 2-3 minuty.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 978 kJ / 234 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 51,7 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 20,3 g |
Sůl: | 0 g |
Složení: Organický černý čaj 100 %.