Wakocha  japonský černý čaj BIO
Novinka

Moya

Wakocha japonský černý čaj BIO 60 g

249 Kčs DPH

4 150 Kč / kg

Skladem 5 ks

5. 8. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Doprava od 59 Kč

Japonsko je proslulé svými zelenými čaji, ale zkusili jste někdy japonský černý čaj? Neobvyklá a vzácná, to je Wakocha!

Popis

Moya Wakocha japonský černý čaj BIO 100 g 

Chuť tohoto černého listového čaje je rafinovaná, jemně květinová s nádechem medu a koření. Slovo „kou-cha“ 紅茶 se překládá jako „karmínově zbarvený čaj“. Tento termín Wakocha vděčí za svůj název měkké japonské vodě, kterou sušička obarvila do odstínu tmavě červené s nádechem do modra. Proto byl také v minulosti označován jako červený čaj. Při vaření se středně tvrdou vodou, která je typičtější pro evropské země, získává nálev Wakocha intenzivní tmavě jantarovou barvu. Moya Wakocha pochází z oblasti Mie na ostrově Honsiu.

Černý čaj Wakocha je vhodný jako doplněk k jídlům a dezertům, jejichž sladkost svou chutí rozbíjí. Stejně jako všechny černé čaje se i wakocha po sklizni suší a následně fermentuje, čímž se liší od zeleného čaje. Výsledkem tohoto procesu je jeho tmavá barva, lehce zemitá chuť a nižší obsah kofeinu než například v zeleném čaji Sencha. Černý čaj má podpůrný účinek na trávicí systém. Nálev z Wakochy může být zdrojem aminokyselin, beta-karotenu, kyseliny listové, draslíku, vápníku a fosforu. Vzhledem k tomu, že se v Japonsku stále málo pěstitelů rozhodlo pro výrobu černého čaje, zůstává Wakocha neobvyklým a vzácným sušeným čajem.

Příprava: 2-3 g čaje na 200 ml vody o teplotě 90–95°C, louhovat 2-3 minuty. 

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 978 kJ / 234 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 51,7 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 20,3 g
Sůl: 0 g

Složení: Organický černý čaj 100 %.