Heera Badyán, 50 g
Badyán je díky svému hvězdicovitému tvaru vnímán jako jedno z nejkrásnějších koření. Jeho chuť je kořenitě nasládlá a vůní připomíná anýz.
Balení:
Badyán je díky svému hvězdicovitému tvaru vnímán jako jedno z nejkrásnějších koření. Jeho chuť je kořenitě nasládlá a vůní připomíná anýz.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 606 kJ / 384 kcal |
| Tuky: | 16 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
| Sacharidy: | 50 g |
| z toho cukry: | 2,2 g |
| Bílkoviny: | 17,6 g |
| Sůl: | 0,04 g |
Popis
Heera Badyán 50 g
Badyán je plodem stálezeleného stromu badyáníku pravého a jeho původ je v jižní Číně a Vietnamu.
Použití: Badyán je spolu s hřebíčkem, fenyklem, bílým pepřem a skořicí součástí koření pěti vůní, které se používá na pečené maso, ryby, zeleninu či jen tak na rýži. Samotný badyán se přidává do hruškových a jablečných kompotů, švestkových povidel, ale i do perníku, sladkého pečiva či sušenek. A co by to bylo za domácí sušenky, kdyby nebyly s čokoládou nebo ořechy. Své využití najde i v různých marinádách či v omáčkách. Badyán můžete též využít k aromatizaci čaje či svařáku. Ve vietnamské kuchyni se používá do známé polévky pho. Badyán si velmi dobře rozumí s chilli. V indické kuchyni se badyán často používá do aromatických pokrmů z rýže – s masem, brambory nebo jen kořeněnou masalou. Často se kombinuje s hřebíčkem, skořicí a kardamomem, se kterými vytváří velmi intenzivní unikátní vůni a chuť.
Složení: Badyán.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 606 kJ / 384 kcal |
| Tuky: | 16 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
| Sacharidy: | 50 g |
| z toho cukry: | 2,2 g |
| Bílkoviny: | 17,6 g |
| Sůl: | 0,04 g |
