Skladem (>5ks)
28. 4. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Xantanová guma se používá na přípravu bezlepkových potravin. Jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor.
Popis
GRIZLY Xanthanová guma 100 g
Vlastnosti a výhody: Xantanová guma se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Skvěle na sebe váže vodu, čehož se dá skvěle využít především při náhradě lepku. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar a vydrží daleko déle vláčnější.
Použití: Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta.
Dávkování: Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta.
- Administrativní zařazení: Přídatná látka
- Složení: Xantanová guma 100 %
- Země původu: Čína
- Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 762 kJ / 182 kcal |
Tuky: | 0,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 4,6 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 3,64 g |
Sůl: | 0 g |