GRIZLY

Xanthanová guma 100 g

69 Kč

55 Kč s kódem VYPRODEJ20

690 Kč / kg

Skladem (>5ks)

28. 4. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Doprava od 59 Kč

Xantanová guma se používá na přípravu bezlepkových potravin. Jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor.

Popis

GRIZLY Xanthanová guma 100 g

Vlastnosti a výhody: Xantanová guma se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Skvěle na sebe váže vodu, čehož se dá skvěle využít především při náhradě lepku. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar a vydrží daleko déle vláčnější.

Použití: Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta.

Dávkování: Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta.

  • Administrativní zařazení: Přídatná látka
  • Složení: Xantanová guma 100 %
  • Země původu: Čína
  • Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 762 kJ / 182 kcal
Tuky: 0,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 4,6 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 3,64 g
Sůl: 0 g