Celý duben u nás běží kampaň na snídaňové produkty. Objevte novinky a zapojte se do soutěže o snídaně na rok zdarma.
GRIZLY Švestky sušené jemné 1000 g
Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Skvěle se hodí do koláčů i švestkových knedlíků.
Balík Do ruky | 79 Kč |
---|---|
Balík Na poštu | 69 Kč |
Balíkovna | 59 Kč |
Zásilkovna | 59 Kč |
PPL | 79 Kč |
Výdejní místa GRIZLY | 20 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
Dobírka | 20 - 50 Kč |
GRIZLY Švestky sušené jemné 1000 g
- Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
- Složení: Sušené švestky (Ashlock) 99,9 %, konzervant E202: sorban draselný
- Země původu: Chile
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.
Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty - Švestky sušené jemné, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené jemné totiž pochází zpravidla z Jižní Ameriky, mají tudíž větší přísun slunečního svitu než Švestky sušené, které mají svůj původ v Evropě. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů.
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 004 kJ / 240 kcal |
Tuky: | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 64 g |
z toho cukry: | 38 g |
Vláknina: | 7,1 g |
Bílkoviny: | 2,2 g |
Sůl: | 0 g |
Uživatelské recenze
Mají jinou chuť, než ty klasické, ale jsou moc dobré a hlavně měkkoučké, takže je ocenila moje mamka, která nemá zuby.
Výborné sušené švestky, které jsou úžasně měkké a šťavnaté.
Skvěle, šťavnaté.
Snědla bych je na posezení, jak jsou dobré. Opravdu jemné.
Moc dobré,měkoučké,sladké,