Dočasně nedostupné
Popis
GRIZLY Quinoa pufovaná BIO 300 g
Quinoa původně pochází z Jižní Ameriky, kde ji už před mnoha lety znali Aztékové a Inkové, kteří ji zároveň považovali za posvátnou potravinu. Dnes už se sice rozšířila do celého světa, nicméně valná většina quinoi se stále dováží z Peru nebo Bolívie, odkud mimochodem pochází i naše pufovaná quinoa v BIO kvalitě. Získá si vás především svou jemnou oříškovou chutí, která bude skvěle ladit třeba s cereáliemi, jogurty nebo müsli. Velkou předností quinoi je fakt, že je přirozeně bezlepková a velmi dobře stravitelná. Najdete v ní také zdroj vlákniny – ve 100 g naší pufované quinoi se jí nachází rovnou 14,8 g. A jedna zajímavost na závěr, slovo quinoa má svůj původ v kečuánských slovech kinwa nebo kinuwa, český ekvivalent zní merlík čilský.
Proč chtít GRIZLY pufovanou quinou:
✅ přirozeně bezlepková
✅ pochází z Bolívie
✅ BIO kvalita
✅ dobře stravitelná
Na co je dobrá quinoa?
Obecně je quinoa výbornou volbou při rozmýšlení přílohy k masu nebo omáčce. Skvěle také funguje jako alternativa rýže či kuskusu. Kombinovat ji můžete i se sušeným ovocem, třeba švestkami nebo meruňkami, případně s ořechy a semínky. Své místo si quinoa najde rovněž v zeleninových salátech, jako základní surovina pro přípravu sladkých kaší nebo nákypů. Z quinoi se dá upéct vynikající bezlepkové pečivo, propůjči mu totiž svou typickou oříškovou chuť.
Věděli jste, že...
...biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení? Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: quinoa bílá* 100 %
*produkt ekologického zemědělství
Země původu: Bolívie
Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
Balení: znovuuzavíratelný obal
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1475 kJ / 353 kcal |
Tuky: | 5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 59 g |
z toho cukry: | 6,6 g |
Vláknina: | 6,6 g |
Bílkoviny: | 14,8 g |
Sůl: | <0,1 g |