
Medvědí perníčky z mandlové mouky
Smícháme mandlovou mouku, jedlou sodu a koření a poté přimícháme i zbytek ingrediencí. Pokud těsto příliš lepí, můžeme přidat více…
Mandlová mouka se vyrábí z jemných loupaných mandlí. Je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí zdravého či zcela bezlepkového pečení. Kromě toho si z ní můžete vyrobit i výborné domácí makronky.
Balík Do ruky | 79 Kč |
---|---|
Balík Na poštu | 69 Kč |
Balíkovna | 59 Kč |
Zásilkovna | 59 Kč |
PPL | 79 Kč |
Výdejní místa GRIZLY | ZDARMA |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
Dobírka | 20 - 50 Kč |
Vlastnosti a výhody: Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Vyrábí se z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Mandle jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, a hlavně zdravé tuky, které by měly tvořit 2/3 celkového příjmu tuků. Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a minerálních látek, hlavně hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Díky svým nutričním vlastnostem se skvěle hodí i pro low carb dietu.
Použití: Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů, cukroví, krémů a dezertů. Můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko, domácí marcipán nebo oblíbené makronky. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze částečně nahradit běžnou mouku.
Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 2407 kJ / 575 kcal |
Tuky: | 54 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4,4 g |
Sacharidy: | 18,7 g |
z toho cukry: | 5 g |
Bílkoviny: | 20 g |
Vláknina: | 8 g |
Sůl: | 0 g |
perfektní, široké využití
Supet
Výborná, už som ju mala. Som s ňou veľmi spokojná.
dobrá j
Skúšala som makronky 4 krát nikdy mi nevyšli, až kým som neskúsila túto múku a vyšli parádne ???????? Odporúčam ????????
Smícháme mandlovou mouku, jedlou sodu a koření a poté přimícháme i zbytek ingrediencí. Pokud těsto příliš lepí, můžeme přidat více…
Máte doma vaflovač? Nenechte ho zahálet a připravte si skvělé domácí vafle z mandlové mouky a kokosového mléka. A jdeme na to: …