Skladem (>5ks)
26. 6. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Nejen vyznavači zdravého životního stylu by přirozeně bezlepkové jáhly rozhodně měli mít ve své spížce. Ty naše jsou navíc v BIO kvalitě a jejich příprava vám zabere pouhých 6 minut.
Popis
GRIZLY Jáhly BIO pro rychlou přípravu (6min) 1000 g
Jáhly jsou zajímavou surovinou. Ve skutečnosti se jedná o šetrně oloupaná zrnka prosa setého. Ještě zajímavější je na nich ovšem fakt, že jsou přirozeně bezlepkové, dobře stravitelné a co víc… fakt velmi dobré! O tom se ostatně přesvědčíte hned, jakmile vám naše jáhly přijdou domů, protože jejich příprava je vážně hodně hodně jednoduchá a rychlá. Bez předchozího namáčení máte hotové jáhly na stole do 6 minut. Nevěříte? Tak čtěte dál. Stačí příslušnou porci propláchnout v hrnci, zalít ji dvojnásobným množstvím vody, přivést k varu. Jáhly jsou skvělou volbou, pokud hledáte surovinu pro doplnění pestrého jídelníčku. Využít je můžete do polévek, kaší, placek, pomazánek, salátů nebo jako přílohu k obědu. Určitě už jste také někdy slyšeli o jahelné kaši nebo jahelníku, tedy tradičním staročeském jáhlovém nákypu, jehož základem je oslazená jahelná kaše zapečená se žloutky, sněhem z bílků a ovocem. Stejně jako samotné jáhly je i jahelník přirozeně bezlepkový, takže si ho k obědu může připravit téměř kdokoli.
Proč chtít Jáhly BIO?
- velmi rychlá příprava (6 minut)
- BIO kvalita
- lehce stravitelné
- přirozeně bezlepkové
- pestré využití v kuchyni
- hodí se na přípravu slaných i sladkých pokrmů

Složení:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: | 1493 kJ/ 357 kcal |
Tuky: | 3,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 69 g |
z toho cukry: | 1,6 g |
Vláknina: | 3,9 g |
Bílkoviny: | 10,6 g |
Sůl: | <0,01 g |
Zařazení
Administrativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek |
---|---|
Složení: | jáhly* 100 %. *Produkt ekologického zemědělství |
Alergeny: | Může obsahovat stopy sezamu a lepku. |
Země původu: | Čína |
Balení: | Vakuováno v PP obalu |
Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem a slunečním zářením. |