Přírodní želatinový přípravek má v kuchyni všestranné využití.
Balení:
Přírodní želatinový přípravek má v kuchyni všestranné využití.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 701,4 kJ / 167,8 kcal | 
| Tuky: | 0 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g | 
| Sacharidy: | 83,9 g | 
| z toho cukry: | 0 g | 
| Bílkoviny: | 0 g | 
| Sůl: | 0,25 g | 
Popis
Grešík Agar 20 g
Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.
Použití: Na 400 ml vody dávkujeme 5 g agaru, 40 g cukru, možno přidat šťávu z citrónu či ovoce. Do teplé vody vsypeme agar, přivedeme k varu, vaříme 4 - 8 minut. Cukr přidáváme během vaření, nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme po ztuhnutí. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
Složení: Přípravek z mořských řas Gelidium sp.
Skladování: Skladujte v temném, chládném a suchém místě.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 701,4 kJ / 167,8 kcal | 
| Tuky: | 0 g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g | 
| Sacharidy: | 83,9 g | 
| z toho cukry: | 0 g | 
| Bílkoviny: | 0 g | 
| Sůl: | 0,25 g | 
                    
    