Green Apotheke Bulgur tmavý, 500 g
Tmavý bulgur má oříškovou chuť a je lehce stravitelný. Se zeleninou na talíři tvoří krásný barevný kontrast.
Balení:
Tmavý bulgur má oříškovou chuť a je lehce stravitelný. Se zeleninou na talíři tvoří krásný barevný kontrast.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 512 kJ / 360 kcal |
| Tuky: | 1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
| Sacharidy: | 78,1 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Bílkoviny: | 12,5 g |
| Sůl: | 0 g |
Popis
Green Apotheke Bulgur tmavý 500 g
- Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
- Složení: Pšenice - středně mletá.
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Plastový obal
Vlastnosti a výhody: Lehce stravitelný, se skvělou chutí. Nahradí rýži, kuskus i těstoviny. Tmavý bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky.
Použití: Vhodný na kaše i do salátů. Hodí se k přípravě příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže. V české kuchyni se bulgur nejvíce používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
Příprava: Bulgur důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 2 minuty a dalších 20 min nechte dojít.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 512 kJ / 360 kcal |
| Tuky: | 1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
| Sacharidy: | 78,1 g |
| z toho cukry: | 0 g |
| Bílkoviny: | 12,5 g |
| Sůl: | 0 g |
