Skladem (>5ks)
16. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.
Popis
Condor Kakao holandského typu 400 g GASTRO
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.
Kakao je významnou historickou komoditou. Pochází z Jižní Ameriky, odkud bylo vyváženo do dalších zemí. Zdejší kakaovníky zdobily celé povodí Amazonky a od 16. století, kdy bylo kakao poprvé dovezeno do Evropy ve formě čokolády, na něj nikdo nedá dopustit. V současné době se pěstuje převážně na plantážích v Africe. Kakaovník až v 18. století pojmenoval Carl Linné jako potravu bohů - Theobroma cacao.
Zpracovává se ze semen plodů kakaovníků - tzv. bobů, které se praží, drtí a melou. Kakaový tuk je velmi vzácnou a chutnou pochoutkou, která se využívá k výrobě čokolády - bez kakaového prášku samozřejmě bílé, a také má své využití v kosmetice. Tuk vzniká lisováním kakaových bobů, které jsou poněkud tučné. Kakaové máslo je však považováno za velice lahodné a zdravé.
Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla 10-12%) regulátor kyselosti (uhličitan draselný). Može obsahovať mléko, lepek.
Země původu: Ekvador, Indonesie
Složení:
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku:
Energetická hodnota : 1317kj/317kcal
Tuky: 11g z toho nasycené 6,9g
Sacharidy: 16g z toho cukry 0,8g
Bílkoviny: 22g
sůl: 0,05g Sůl je ve výrobku obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.