Chuť Moravy Zauzená hořčice se slaninou, 200 g
Tato hrubozrnná hořčice je vyrobena ze dvou druhů hořčičného semínka, žlutého a hnědého, které se před naložením do nálevu zaudí.
Balení:
Tato hrubozrnná hořčice je vyrobena ze dvou druhů hořčičného semínka, žlutého a hnědého, které se před naložením do nálevu zaudí.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 632 kJ / 151 kcal |
| Tuky: | 13,2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 5 g |
| Sacharidy: | 25,6 g |
| z toho cukry: | 25,6 g |
| Bílkoviny: | 9 g |
| Sůl: | 0,8 g |
Popis
Chuť Moravy Zauzená hořčice se slaninou 200 g
Tato hořčice se vyrábí ze žlutých a hnědých hořčičných semínek z farmy Olejový mlýn Petráveč. Ty se před namočením do nálevu nejprve zaudí kouřem z ořechového dřeva. Potom se hořčice namočí do sladkokyselého nálevu tak, aby semínka nabobtnala a změkla. Teprve potom se hořčice v koloidním mlýnu pomele, a to část nahrubo, aby byla zachována některá semínka vcelku a část najemno, aby měla hořčice příjemnou konzistenci a dobře se nabírala.
Poté se nechá hořčice pár týdnů zaležet, protože ihned po namletí je výrazně ostrá a postupem času z ní tato ostrost vyprchává. Na závěr se opraží malé kousky slaniny od pana řezníka Josefa Jůzy z Březiny (stejná jakou používá výrobce na Slaninádu) a ty se do hořčice přimíchají a je to. Pak už jen naplnit do sklenic a zapasterovat.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 632 kJ / 151 kcal |
| Tuky: | 13,2 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 5 g |
| Sacharidy: | 25,6 g |
| z toho cukry: | 25,6 g |
| Bílkoviny: | 9 g |
| Sůl: | 0,8 g |
