Amylon Puding vanilkový bezlepkový BIO, 40 g
Kvalitní vanilkový pudink BIO vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Přírodní vanilka dává pudinku úžasnou vůni. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
Balení:
Kvalitní vanilkový pudink BIO vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Přírodní vanilka dává pudinku úžasnou vůni. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
Výživové údaje na 100 g
| 
 Energetická hodnota 378 kJ / 91 kcal  | |
|---|---|
| 
 Tuky:  | 
 1,3 g  | 
| 
 z toho nasycené mastné kyseliny:  | 
 0,9 g  | 
| 
 Sacharidy:  | 
 17,0 g  | 
| 
 z toho cukry:  | 
 11,1 g  | 
| 
 Bílkoviny:  | 
 2,9 g  | 
| 
 Sůl:  | 
 0,09 g  | 
Popis
Amylon Puding vanilkový bezlepkový BIO 40 g
Tipy na použití:
- domácí termix - klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu, poté necháme vychladnout
 - pečení - horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
 - studené dezerty - vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
 - sladká omáčka - při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
 - zahušťování - u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu
 - náplně, krémy - vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
 
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudingový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.
Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i bioprodukty. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Vanilkovou vůni a chuť zajišťuje mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka se mele přímo ze sušených lusků a i extrakt se získává z pravé přírodní vanilky.
Složení: Kukuřičný škrob*, mletá vanilka* (1,5 %), vanilkový extrakt. Může obsahovat stopy vajec a mléka.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Složení:
Výživové údaje na 100 g
| 
 Energetická hodnota 378 kJ / 91 kcal  | |
|---|---|
| 
 Tuky:  | 
 1,3 g  | 
| 
 z toho nasycené mastné kyseliny:  | 
 0,9 g  | 
| 
 Sacharidy:  | 
 17,0 g  | 
| 
 z toho cukry:  | 
 11,1 g  | 
| 
 Bílkoviny:  | 
 2,9 g  | 
| 
 Sůl:  | 
 0,09 g  | 
                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
    