- Je zejména vhodný pro osoby s nesnášenlivostí mléčných produktů, mléka a vegetariány
- Neobsahuje mléčný cukr - laktozu
Soja Milk extra protein lze využívat k běžnému pití místo kravského mléka, zalévání cereálních směsí, každodennímu používání v kuchyni při vaření a pečení, přípravě různých koktejlů a pokrmů, sportovních výkonech pro vysoký obsah rostlinných bílkovin, vápníku a vitamínů a nižší energetické hodnotě, která je srovnatelná s nízkotučným kravským mlékem
Vyznačuje se těmito vlastnostmi: obsah plnohodnotných bílkovin - 28%, zvýšený obsah vápníku vázaného pouze na rostlinný zdroj - 40% DDD, obohacen dvěma druhy vlákniny: inulín (rozpustná vláknina) - 29 %, ovesná celozrnná mouka, nízká energetická hodnota 1216 kJ (289 kcal), tuků- jen 10%, vhodný jako zdroj bílkovin rostlinného původu pro sportovce.