Zavřít

Mixit Lyofilizovaný banán a jahody 80 g

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Mixit
Původní cena 179 Kč
Vaše cena s DPH 165 Kč
0 ks
< 5 ks skladem
Může být u vás 28. září
Doprava od 59 Kč (Balík Do balíkovny)
Balík Do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík Do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík Do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík Na poštu (Platba kartou on-line) 69 Kč
Balík Na poštu (Platba předem) 69 Kč
Balík Na poštu (dobírka) 69 Kč
Balík Do balíkovny (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balík Do balíkovny (Platba předem) 59 Kč
Balík Do balíkovny (dobírka) 89 Kč
Zásilkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Zásilkovna (Platba předem) 59 Kč
Zásilkovna (dobírka) 79 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
DPD (Platba kartou on-line) 79 Kč
DPD (Platba předem) 79 Kč
DPD (dobírka) 109 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba kartou on-line) 20 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba předem) 20 Kč
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA
Jiné varianty
Mixit Křupavé ovoce banán + jahoda 23 g
55 Kč
49 Kč
Skladem
0 ks

Mixit Lyofilizovaný Banán Jahoda - Křupavé ovoce 80g

Složení: Lyofilizovaný banán (65 %) a jahody (35 %)

Minimální trvanlivost: 180 dní

Země původu: Česká republikaČeská republika

Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 1330.0 kJ
Tuky: 1.7 g
z toho nasycených: 0.1 g
Sacharidy: 66.0 g
z toho cukry: 59.0 g
Vláknina: 10.0 g
Bílkoviny: 5.0 g
Sůl: 0.0 g  

Co je lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce:

  • zachování chutí
  • zachování vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy
  • zachování struktury
  • zachování nutričních hodnot a vitamínů
  • zachování živin a minerálů
  • zachování energetické hodnoty
  • neplatíte hmotnost vody
  • 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace:

  1. předčištění a kontrola kvality
  2. rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
  3. první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
  4. druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
  5. výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.

Uživatelské recenze

1. 6. 2020 09:43
Výborná zdravá svačinka
Zobrazit celou recenzi
© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO