Směs křupavých sýrů k nákupu nad 1 500 Kč ZDARMA! | kód: EMENTAL
Mixit Lyofilizovaný banán 130 g
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Zásilkovna | 69 Kč |
---|---|
Zásilkovna - doručení na adresu | 79 Kč |
PPL Parcelshop | 65 Kč |
PPL | 89 Kč |
Balík Do ruky | 89 Kč |
Balík Na poštu | 79 Kč |
Balíkovna | 69 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
PPL Parcelshop | 69 Kč |
Dobírka | 20 - 30 Kč |
Mixit Lyofilizovaný Banán - Křupavé ovoce 130g
Složení: Lyofilizovaný banán
Minimální trvanlivost: 180 dníZemě původu: Česká republika
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1400.0 kJ |
Tuky: | 0.7 g |
z toho nasycených: | 0.0 g |
Sacharidy: | 74.0 g |
z toho cukry: | 64.0 g |
Vláknina: | 7.0 g |
Bílkoviny: | 4.0 g |
Sůl: | 0.0 g |
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Výhody lyofilizovaného ovoce:
- zachování chutí
- zachování vůně
- zachování přírodní přirozené barvy
- zachování struktury
- zachování nutričních hodnot a vitamínů
- zachování živin a minerálů
- zachování energetické hodnoty
- neplatíte hmotnost vody
- 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
- dlouhá trvanlivost při správném skladování
Proces lyofilizace:
- předčištění a kontrola kvality
- rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
- první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
- druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
- výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Výborný!!!!!
Vynikající
Uzasne ovocie do ranajkovej kase alebo jogurtu.
Skvělé mlsání