Směs křupavých sýrů k nákupu nad 1 500 Kč ZDARMA! | kód: EMENTAL
Mixit Lyofilizované jahody 50 g
Mrazem sušené jahody jsou tutovka, pokud Vás již omrzely sladkosti a ve vaší samoobsluze balancují mezi zelenými a přezrálými.
Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
141 Kč vč. DPH
2 820 Kč / kg
Dočasně nedostupné
Zákaznická linka
a pomoc s nákupem
725 473 077
(Po-Pá 6:00 - 18:00)
Odběr na prodejně zdarma
Doprava od 65 Kč (PPL Parcelshop)
Zásilkovna | 69 Kč |
---|---|
Zásilkovna - doručení na adresu | 79 Kč |
PPL Parcelshop | 65 Kč |
PPL | 89 Kč |
Balík Do ruky | 89 Kč |
Balík Na poštu | 79 Kč |
Balíkovna | 69 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
PPL Parcelshop | 69 Kč |
Dobírka | 20 - 30 Kč |
Až 10% slevy pro registrované
Dárky a vzorky k nákupu zdarma
Přes 4 000 výdejních míst po celé ČR
ECO zabalení vašich zásilek
Mixit Lyofilizované jahody - Křupavé ovoce 50 g
Složení: Lyofilizované jahody
Minimální trvanlivost: 180 dníZemě původu: Česká republika
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Výhody lyofilizovaného ovoce:
- zachování chutí
- zachování vůně
- zachování přírodní přirozené barvy
- zachování struktury
- zachování nutričních hodnot a vitamínů
- zachování živin a minerálů
- zachování energetické hodnoty
- neplatíte hmotnost vody
- 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
- dlouhá trvanlivost při správném skladování
Proces lyofilizace:
- předčištění a kontrola kvality
- rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
- první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
- druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
- výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1200.0 kJ |
Tuky: | 3.7 g |
z toho nasycených: | 0.3 g |
Sacharidy: | 51.0 g |
z toho cukry: | 51.0 g |
Vláknina: | 15.0 g |
Bílkoviny: | 8.0 g |
Sůl: | 0.0 g |
05.01.2021
vše v pořádku, pěkně zabalené