Již negarantujeme dodání do Vánoc. V případě dotazů kontaktujte zákaznický servis: info@grizly.cz | +420 725 473 077 (po-pá 7:00-16:00). Děkujeme a přejeme krásné Grizlí Vánoce

Zavřít

Mixit Lyofilizované jahody 50 g

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Výrobce: Mixit
Kód produktu: mlj50
Původní cena 129 Kč
Vaše cena s DPH 119 Kč
Skladem
1-2 Ks
119 Kč
za kus
od 3 Ks
109 Kč
za kus

Mixit Lyofilizované jahody - Křupavé ovoce 50 g

Složení: Lyofilizované jahody

Minimální trvanlivost: 180 dní

Země původu: Česká republikaČeská republika


Co je lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce:

  • zachování chutí
  • zachování vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy
  • zachování struktury
  • zachování nutričních hodnot a vitamínů
  • zachování živin a minerálů
  • zachování energetické hodnoty
  • neplatíte hmotnost vody
  • 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace:

  1. předčištění a kontrola kvality
  2. rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
  3. první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
  4. druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
  5. výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 1200.0 kJ
Tuky: 3.7 g
z toho nasycených: 0.3 g
Sacharidy: 51.0 g
z toho cukry: 51.0 g
Vláknina: 15.0 g
Bílkoviny: 8.0 g
Sůl: 0.0 g
 

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík