+420 725 473 077 (7:00-18:00) info@grizly.cz Holická 49a, Olomouc Aktuální dodací lhůta: 7 dnů, v případě urgence nás kontaktujte.
Úvod > Zdravé potraviny > Čaje > Čajová květina Matcha Tea BIO zelený čaj

Matcha Tea BIO zelený čaj 30x2g

Matcha Čajová květina Matcha Tea BIO zelený čaj novinka

Čajová Květina Matcha Tea BIO zelený čaj 30 x 2g - znáte nejlepší Matcha čaj v České Republice? Patříte mezi jeho milovníky, tak musíte vyzkoušet tento od české společnosti specializující se právě na výběrový čaj matcha.

Značka: Čajová květina
Kód zboží: čkmt60
Dostupnost: skladem
Původní cena: 349 Kč
Tvoje cena: 299 Kč
Počet kusů: 
Doporučit známému Vytisknout
Vaše jméno a příjmení: *
Váš e-mail: *
E-mail Vašeho známého: *


Čajová Květina Matcha Tea BIO zelený čaj 30 x 2g

Nejprve si zavařte vodu, než se tak stane vysypte obsah sáčku do široké misky. Teplota vody pro přípravu matcha nápoje by neměla přesahovat 70 °C. Připravenou horkou vodou zalijte Matcha prášek cca 150 ml vody. Poté metličkou Chasen šlehejte krouživými pohyby do doby, než se Vám veškeré hrudky rozpustí a na hladině, se vytvoří smaragdová pěna. Nyní si lze vychutnat tradiční japonskou specialitu.


Pouze elitní japonští farmáři znají know-how na výrobu čaje Matcha. Výroba tohoto čaje je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě.

Matcha pochází z čajovníku, který se pěstuje speciální zastiňovací technikou. Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínící technika zabrání až 90% slunečního světla. Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Kvalitní Matcha poznáte nejen podle sytě zelené barvy, ale také podle nasládlé a jemné chuti.

Sběr čaje probíhá na začátku května. I v této době jsou listy, které se na Matcha používají trhány výhradně ručně. Ihned po sběru jsou listy přenesené do továrny - Aracha. Zde začíná dlouhá cesta přeměny surových listů na absolutně jemný prášek.

Nejdříve listy projdou parou. Horká pára zabrání fermentaci, udrží listy čerstvé a zajistí, aby veškeré živiny v čaji zůstaly. Poté se listy usuší. Když listy projdou touto fází, tak se jejich hmotnost sníží téměř na pětinu. V této fázi se tento čaj nazývá "Aracha", což se dá volně přeložit jako surový čaj. Další fází je selekce čaje Aracha. Listy přicházejí v různé kvalitě a právě proto je potřebná kategorizace. Odborníci posuzují barvu, kvalitu a chuť čaje. Finální čaj je směsí různých odrůd a ústí do konzistentní kvality po celý rok. Na závěr probíhá proces odstranění stopek, větviček a dalších nechtěných částí tak, aby výsledným produktem byla ta nejjemnější a nejčistší dužina z čajové rostliny. Ta je následně rozkrájená na stejné kusy a vzniká čaj "Tencha".



Najdete nás na sociálních sítích
Používáme výdejní síť zasilkovna.cz
Jsme členem APEK
Používáme platební systém

Podporované druhy platebních karet
Visa Visa  Electron Mastercard Mastercard Electronic Maestro
Copyright© GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena Mapa stránek | Zajímavé odkazy