Velikonoční Grizly výzva aneb Když peče chlap
Také se už nemůžete dočkat Velikonoc? U nás v Grizly velikonoční atmosféra doslova sálá ze všech koutů už nějakou dobu. Připravili jsme si pro vás spoustu naprosto parádních dobrot, které udělají radost malým i velkým koledníkům, zásobili vás na velikonoční pečení mazanců i jidášů, ale jedno stále chybělo… Velikonoční beránek! Voňavý, vláčný, s dokonale upečenými okraji. Takový, který na nás kouká z obálek časopisů i svátečních receptů. Ale jak jej docílit, aby váš pokus nedopadl spíše jako scéna z hororu?
V Grizly jsme vsadili na naše GRIZLY Sweets směsi, vylovili tu na dortový korpus a předali ji našim mužům.
Jak si s beránkovou velikonoční výzvou poradili? A kolik osob/koček došlo k úhoně? Mrkněte na jejich snažení i vychytávky, které vymysleli.
Když kočka není doma, kocouři pečou
Sir Nikolas Bochník z Olomouce se svým pomocníkem a směsí GRIZLY Sweets
Příprava beránka s GRIZLY Sweets byla velmi jednoduchá, a to i pro mě. Bez kuchyňského robota by však bylo míchání „krému“ z vajec a sáčku č. 1 asi dost náročné, naštěstí má ale snad každý doma nějaký ten mixér na míchání. Směs č. 2 nehrudkuje a šla vmíchat naprosto v pohodě. Formu jsem vymazal máslem, nechal zatvrdnout a pak vymazal podruhé. Poté jsem ji vysypal bezlepkovou moukou a těsto do ní nalil.
Beránka jsem pekl raději o 10 min déle, než uvádí návod, a hned poté jsem dal formu zchladnout ven. Po chvíli jsem své dílo vyklopil, což šlo díky poctivému vymazání a vysypání samo.
Beránka jsem se rozhodl ještě trochu přizdobit, aby byl víc veselejší. Rozpustil jsem tedy hořkou čokoládu s kokosovým olejem a beránka jemně potřel v několika vrstvách. Nakonec jsem jej ozdobil lentilkami (doporučuju chvíli počkat, až čokoláda trochu ztuhne, jinak vám opadají jako mně). A na závěr beránek dostal fešnou mašli.
A jak se peče beránek u kolegy Martina?
Pečení velikonočních beránků jsem od začátku bral jako výzvu. Hned zkraje jsem však musel vyřešit největší zádrhel – nemáme doma žádnou formu, jen tu bábovkovou. Chvíli jsem přemýšlel, jak z bábovky vytvořit beránka. Pak mě osvítilo a použil jsem formičky na muffiny. Při čtení receptu jsem usoudil, že osm vajec je moc, rozklepl jsem tedy jen čtyři – v muffinech to přece musí držet i tak.
A povedlo se. Trochu mě zaskočilo, že jsem měl ručně metličkou přimíchat sáček č. 2. Naštěstí jsem měl zrovna rozdělanou nějakou chlapskou práci a hned vedle na stole ležela ladem aku vrtačka – raz dva bylo zamícháno!
A jak vykouzlit z muffinu beránka? Stačilo navštívit e-shop Grizly, kde se mi při pohledu na mandle v čokoládě vybavil vykulený výraz ovečky Shaun – hlavička by byla. Kožíšek jsem měl v plánu vytvořit z hoblin bílé čokolády, nakonec však vyhráli mini maršmelouni. Čokoláda totiž zmizela neznámo kam. Alespoň dcerka tvrdila, že už ani neví, kam tak rychle zmizela...
Naši chlapi ve výzvě obstáli se ctí, ti vaši to tedy určitě zvládnou také. Co takhle pořídit si domů některou z GRIZLY Sweets směsí, uvařit si kávu a zbytek tentokrát nechat na nich? Přejeme vám hravé Velikonoce!
Objevte GRIZLY Sweets – bezlepkové dobroty té nejvyšší kvality, vytvořené profesionální cukrářkou tak, aby chutnaly jako domácí. Tyto připravené suché směsi z poctivých surovin, velmi jednoduchou přípravou a podrobným návodem si stoprocentně zamilujete. A jako bonus v nich nenajdete žádná barviva a aromata. Super, ne?