15% SLEVA na kategorii Zdravého mlsání | slevový kód: MLSANI15
Bezlepkové perníčky z mandlové mouky
Hledáte způsob, jak o Vánocích mlsat zdravěji? Občas stačí i malá změna, jako například když při pečení vyměníte pšeničnou mouku za mandlovou. Perníčkům to na chuti nic neubere, právě naopak! Mandlová mouka je vyrobená z jemně mletých mandlí, takže perníčkům dodá příjemnou oříškovou chuť, ale také zdraví prospěšné tuky a vlákninu.
Zapojte do přípravy i děti a užijte si společně atmosféru nadcházejících Vánoc.
Postup:
- Smíchejte suché ingredience - mandlovou mouku, jedlou sodu a koření, poté vmíchejte zbytek ingrediencí. Pokud je hmota příliš lepivá, přidejte více mouky. Těsto dejte na 30 minut odpočívat do do mrazničky.
- Těsto vložte mezi 2 listy pečícího papíru a vyválejte. Vykrájejte perníčky a dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut nebo dokud okraje perníčků nezačnou hnědnout.
Pokud máte rádi křupavější perníčky, vložte je ještě na 20 minut do trouby (tentokrát předehřáté jen na 80°C). Nakonec nechejte perníčky zchladnout a můžete dekorovat!