Zavřít

Kubešův med MED LESNÍ MEDOVICOVÝ 750 g

Doporučuje se pro lidi s vleklým nebo akutním onemocněním dýchacích cest, pro nízký obsah bílkovin též pro pacienty s onemocněním ledvin.



Výrobce: Kubešův med
Kód produktu: KML750
Vaše cena s DPH 195 Kč
Grizlíci před Vámi už všechno snědli
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč (Balík Do balíkovny)
Balík Do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík Do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík Do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík Na poštu (Platba kartou on-line) 69 Kč
Balík Na poštu (Platba předem) 69 Kč
Balík Na poštu (dobírka) 69 Kč
Balík Do balíkovny (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balík Do balíkovny (Platba předem) 59 Kč
Balík Do balíkovny (dobírka) 89 Kč
Zásilkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Zásilkovna (Platba předem) 59 Kč
Zásilkovna (dobírka) 79 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
DPD (Platba kartou on-line) 79 Kč
DPD (Platba předem) 79 Kč
DPD (dobírka) 109 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba kartou on-line) 20 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba předem) 20 Kč
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA

Produkt brzy naskladníme. Můžeme vám o tom zaslat upozornění.


MED LESNÍ MEDOVICOVÝ

Je většinou smíšený med tmavší barvy, původem z různých druhů stromů - smrku, jedle, javoru, lípy.

Včely ho vytváří z tzv. medové rosy - medovice, kterou produkují některé mšice. Včely sbírají sladké kapičky medové rosy na jehličí a listech.
Lesní nebo též medovicový med je svou chutí silný a lahodný. Obsahuje velké množství aromatických silic a minerálních látek.
Doporučuje se pro lidi s vleklým nebo akutním onemocněním dýchacích cest, pro nízký obsah bílkovin též pro pacienty s onemocněním ledvin.




Představuji Vám naši malou rodinnou včelařskou farmu, založenou v roce 2002, která sídlí v Olomouci-Neředíně. Včelstva máme z velké části umístěná v zalesněné krajině Nízkého Jeseníku. Tato oblast je pro včelstva vhodná i tím, že je poměrně ekologicky čistá. Není zatížena intenzivní průmyslovou a zemědělskou výrobou. Převažují zde louky, pastviny a lesy.
Zatímco včelařské zázemí máme v kopcích, med a ostatní včelí produkty prodáváme tzv. ze dvora na olomoucké adrese.
S naším medem vyjíždíme i na akce jako jsou vánoční trhy v Olomouci, jarmarky apod.
Od začátku našeho včelaření se snažíme zaměřit na kvalitu svého hlavního produktu - medu. Zdůrazňuji slovo kvalitní, neboť mezi medem a "medem" je velký rozdíl. Ukazuje se, že záměr byl správný. Lidé dobrý med cení, informace si předávají a zájem o náš med vzrůstá. Nabízíme ryzí přírodní produkt, bez jakýchkoliv přísad, med takový, jaký ho včely přinesly. Nabízíme med, se kterým jsme co nejšetrněji zacházeli, abychom v něm zachovali všechny biologicky aktivní látky, cenné pro naše zdraví.






Snažíme se o získávání druhových medů, t.j. medů, v nichž převažuje vůně určité rostliny, aby nabídka byla pro spotřebitele pestrá, aby jedli med různé chuti a vůní a aby měli k dispozici med, který si oblíbili.

Každý rok je jiný a ne každý rok se podaří získat celou paletu druhových medů. S tím se musíme smířit, to je prostě dáno proměnlivostí přírody.

Nicméně, každý rok splňuje kvalita našeho medu podmínky pro udělení ochranné známky"ČESKÝ MED".


Náše med lehce poznáte podle originální etikety :

etiketa



Krystalizace medu

Každý med dříve nebo později krystalizuje. Je to jeho normální vlastností. Lidé často nesprávně nazývají tento jev "zcukernatěním" a domnívají se, že med zkrystalizoval proto, že byl zfalšován přídavkem řepného cukru. Květové medy krystalizují rychleji, medovicové pomaleji. Krystal odstraníme tím, že med zahřejeme. Ohřátí medu však musí být šetrné, teplota nesmí přesáhnout 45°C, jinak se narušují termolabilní biologicky aktivní látky. a to je škoda. Vhodné je nahřívat med ve vodní lázni. My zacházíme s medem velmi šetrně a proto nás mrzí, když naše úsilí zkazí konečný spotřebitel tím, že med přehřeje.

Med a vlhkost

Každý med obsahuje určité množství vody (dle platné normy). Nízký obsah vody zaručuje, že med je stabilní, že se nekazí a nekvasí. Med je ale hydroskopický, tzn. má schopnost přijímat ze vzduchu vlhkost. Skladujeme-li ho ve vlhké místnosti v nehermeticky uzavřené sklenici, natáhne do sebe vlhkost, procento vody se zvýší a med zkvasí. Týká se to sice pouze horní vrstvy medu, ale celé balení je tím už znehodnoceno. Proto balíme med do speciálních "medových" sklenic se šroubovacím, dobře těsnícím víčkem a doporučujeme skladovat med v suchém prostředí a šroubovací víčko řádně dotahovat.

Pastovaný med

Je dobré zmínit se o tzv. pastovaném medu. Pastovaný med je med uvedený do konzistence pasty, tj. do stavu, že se dá roztírat, ale přitom "nestéká z krajíce chleba". Pastovaný med si udržuje svoji pastovitou konzistenci a dále už netuhne, netvrdne. Dosahujeme toho tím, že medem po vytočení z plástů mícháme (tři až pět dnů) a tím dosáhneme, že med zkrystalizuje do velmi jemných krystalků. Krustalizace je tím ukončena. Med už dále netuhne a zůstává kašovitý. mikrokrystalizací med změní barvu, už nemá typickou medovou barvy, je světlý, jen lehce nažloutlý. Někomu se tato barva nelíbí, dělá to dojem, že ve sklenici není med, ale vyškvařené vepřové sádlo. zdání ale klame. Pastování je nejšetrnější zacházení s medem. Pastovaný med je biologicky nejkvalitnější.

Co obsahuje řepný cukr a co náš med ?


Obsah řepného cukru


Obsah našeho medu

Tento certifikát stvrzuje, že kvalita nášeho medu splňuje podmínky ochranné známky "ČESKÝ MED"
(norma Českého svazu včelařů, která má přísnější parametry než norma EU) a garantuje jeho vysokou kvalitu.


vzorek č.1 - MEDOVICOVÝ MED

certifikát




chemický rozbor




Paenibacillus larvae



vzorek č.2 - KVĚTOVÝ MED

certifikát




chemický rozbor




Paenibacillus larvae



Uživatelské recenze

23. 4. 2019 04:46
Med byl spíše květový než medovicový
Zobrazit celou recenzi
© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO