Grizly Vlašské ořechy Exclusive 500 g - 90% půlky
SKLIZEŇ 2018, Takové Vlašské ořechy jsme asi ještě neviděli. Nádherné půlky. O této fotografii bychom nemuseli tvrdit ani že je ilustrační.
Výrobce: | GRIZLY |
---|
Vaše cena s DPH | 139 Kč |
---|
Grizly Vlašské ořechy Exclusive 500 g - 90% půlky
SKLIZEŇ 2018, Takové Vlašské ořechy jsme asi ještě neviděli. Nádherné půlky. O této fotografii bychom nemuseli tvrdit ani že je ilustrační.
- ručně vyloupané - 90 % půlky,
- Česká Republika, Slovensko
- letošní sklizeň
- krásné, velké ořechy vynikající chuti
- balení: PP sáček
- Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - vlašské ořechy
- Skladovat v temném, suchém a větraném prostoru o teplotě maximálně do 18°C. Potom máte zaručenou trvanlivost minimálně 10 měsíců.
(Juglans regia) je plodem ořešáku královského. Ořešák královský je jedna z nejpěstovanějších dřevin na světě. Naše Vlašské ořechy jsou původem z ČR, vykupujeme je od malých pěstitelů po celé republice, dbáme na kvalitu a dobrou chuť.
Vlašský ořech je velmi výživný. Výživná hodnota tohoto ořechu přesahuje výživnou hodnotu hovězího masa. Je nedílnou a velmi oblíbenou součástí středomořské kuchyně. Vlašský ořech je vhodným doplňkem ke stravě studujících a duševně pracujících, těžce fyzicky pracujících i malých dětí.
Proč bychom vlašský ořech měli častěji zařazovat do našeho jídelníčku: Složení ořechů je totiž takové, že je zařazuje mezi nejhodnotnější potraviny.
Tuky obsažené ve vlašském ořechu tvoří až 62% jeho hmotnosti. Tyto tuky jsou kvalitní (nenasycené a polynenasycené mastné kyseliny a lecitin) a člověku velmi prospěšné:
- Kyselina linolová 31,8 %, která pomáhá výrazně snižovat hladinu cholesterolu v krvi, podílí se na stavbě nervové tkáně a na tvorbě protilátek.
- Kyselina linoleová 6,8 % (omega 3) která se nalézá i v rybách, snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, zabraňuje vzniku krevních sraženin v cévách a brzdí zánětlivé procesy.
Sacharidy: obsahují pouze 13,5 % a to zejména oligosacharidy a jen malé množství sacharózy, což ocení zejména diabetici.
Bílkoviny: Dále pak obsahují vysoce kvalitní proteiny 14,3 %.
Zdroj minerálů a vitamínů: Obsahují mino jiné kyselinu listovou, draslík 502 mg, fosfor 317 mg, hořčík 169 mg,železo 2,44 mg, zinek 2,73 mg na 100g, dále pak hojně vitaminu E a B1, B2, B3 a B6.
- Vlašské ořechy obsahují 1,39 mg mědi na 100g, což je více, něž většina rostlinných potravin či masa. Tento stopový prvek umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá tak při prevenci chudokrevnosti.
-
Jsou dobrým zdrojem zinku, jež je důležitý pro enzymatické reakce, pro zdravé vlasy, pokožku, nehty, prostatu a mnohé další biochemické pochody.
- Mangan obsažený ve vlašských oříšcích může pomoci neplodným párům, neboť nedostatek tohoto prvku se může podílet na neplodnosti mužů i žen. (více jej obsahují jen lískové oříšky, sója, fazole a obilí)
- Pro nízký obsah sodíku jsou vlašské ořechy vhodné pro nemocné s ledvinovými chorobami a dnou.
- obsahují také přírodní fytoestrogeny
Foto je pouze ilustrační.
Doporučená konzumace ořechů obecně je - to co se Ti vejde do vlastní hrsti.
Alergeny: Suché skořápkové plody. Může obsahovat stopy lepku.
Energie | 654 kcal |
Rostlinné tuky | 65 g |
Proteiny | 15 g |
Uhlohydrát | 14 g |
Vitamíny | A, B6,C,E,K |
Vláknina | 7 g |
Vápník | 98 mg |
Železo | 2,91 mcg |
Selen | 4,9 mcg |
Fosfor | 346 mg |
Hořčík | 158 mg |
Sodík | 2 mg |
Složení: jádra vlašských ořechů, může ojediněle obsahovat úlomky skořápek.
Uživatelské recenze
Zobrazit celou recenzi