Vzhledem k velkému množství objednávek je aktuální dodací lhůta 5 prac. dnů. V případě dotazů kontaktujte zákaznický servis: info@grizly.cz | +420 725 473 077. Přejeme zdravou cestu životem i v tomto roce.

Zavřít

Coffeespot Guatemala Huehuetenango 250 g

Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs, nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Coffeespot
Kód produktu: CSGh250
Vaše cena s DPH 139 Kč
< 5 ks skladem
255 Kč
Na dotaz
469 Kč
Na dotaz

Coffeespot Guatemala Huehuetenango 250 g

  • Země: Guatemala
  • Farma / zpracovatelský závod: Huehuetenango
  • Zpracování: Plně promyté / washed
  • Odrůda: Caturra/Catuai/Bourbon
  • Sklizeň: 2017
  • Nadm. výška: 1400 - 2000m
  • Cupping score: 85
  • Vůně - komplexní, ostrá a sladká, ovoce, čokoláda .
  • Chuť - sušené broskve, mandle, čokoláda.

Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Coffea arabica může růst v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8. Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou využívat.
Káva rostoucí v Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až v nadmořské výšce 2000 metrů bez poškození mrazem, a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání. Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon.

Huehuetenango regionální výběr

Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale. Místní producenti obvykle vlastní několik hektarů pro pěstování kávy a zpracovávají kávu pomocí mokré metody na vlastní půdě. Káva je sušena na malých postelích. Zpracovatelské závody jsou v tomto regionu velmi neobvyklé. Po zpracování kávy se producenti snaží najít nejlepší prodejní cenu za své zrna. Náš partner původu Unex má přijímací stanici a svoji laboratoř kvality v Huehuetenangu. Dělají maximum pro to, aby se dostali k producentům a nabídli jim lepší ceny než zprostředkovatelé, kteří cestují po celé zemi a nakupují kávu za nízké ceny.

 

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2019 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík