Garantujeme dodání do Vánoc pro objednávky přijaté do 11. 12. 23:59. V případě dotazů kontaktujte zákaznický servis: info@grizly.cz | +420 725 473 077 (po-pá 7:00-16:00). Děkujeme a přejeme krásné Grizlí Vánoce

Zavřít

Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g

 Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba.

Bio
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Bioharmonie
Kód produktu: 102030
Původní cena 39 Kč
Vaše cena s DPH 37 Kč
Skladem
1-1 Ks
37 Kč
za kus
2-2 Ks
35 Kč
za kus
3-9 Ks
34 Kč
za kus
od 10 Ks
31 Kč
za kus

Bioharmonie Chlebová mouka pšeničná 1000 g

Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě.

Složení: pšeničná mouka bio

Alergeny: Výrobek obsahuje lepek.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%

Výživové údaje na 100 g: kJ 1463/kcal 346; tuky 1,9g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 67g; z toho cukry 1,4g; bílkoviny 12g; vláknina 5,2g; sůl ‹0,01g

 

Recept na žitno-pšeničný chléb

Ingredience:

  • 800 g žitné mouky chlebové
  • 200 g pšeničné mouky chlebové
  • 5 g kmínu
  • 25 g soli
  • 25 g droždí
  • 30 ml octa
  • 800 ml vlažné vody
  • žitná mouka na vysypání forem

Postup

Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.

Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík