Zavřít

Apecafé Káva Indie Plantation A 250 g

Zrnková káva. Má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá, podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Apecafé
Vaše cena s DPH 163,90 Kč
Grizlíci před Vámi už všechno snědli
Na dotaz
Může být u vás 8. Dubna
Doprava od 59 Kč (Balík do Balíkovny)
Balík do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík do ruky (Benefit Plus) 79 Kč
Balík na poštu (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík na poštu (Platba předem) 79 Kč
Balík na poštu (dobírka) 109 Kč
Balík na poštu (Benefit Plus) 79 Kč
Balík do Balíkovny (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balík do Balíkovny (Platba předem) 59 Kč
Balík do Balíkovny (dobírka) 89 Kč
Balík do Balíkovny (Benefit Plus) 59 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
PPL (Benefit Plus) 79 Kč
GEIS (Platba kartou on-line) 79 Kč
GEIS (Platba předem) 79 Kč
GEIS (dobírka) 109 Kč
GEIS (Benefit Plus) 79 Kč
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA

Produkt brzy naskladníme. Můžeme vám o tom zaslat upozornění.

Jiné varianty
Apecafé Káva Indie Plantation A 500 g
328,90 Kč
< 5 ks skladem

Apecafé Káva Indie Plantation A 250 g

Kávová kultura má v Indii dlouhou tradici. Uvádí se, že první kávovníky se zde začaly pěstovat již okolo roku 1600, kdy z Mekky přivezl poutník Baba Budan první semena. Vyvážet kávu z Indie začali až Britové v 19. století. 

Dnes je Indie pátým největším producentem kávy na světě (po Brazílii, Kolumbii, Mexiku a Etiopii). Podobně jako ve výše jmenovaných státech i v Indii je možné najít mnoho různých pěstovaných druhů a jakostí. Nejlepší místní arabiky se označují Plantation A (či jen Planta A), ale roste zde také mnoho velmi kvalitní robusty, která si často nezadá s arabikami nižších jakostí.

Indie má osm hlavních pěstitelských oblastí, všechny jsou na jihu země - nejznámější jsou Baba Budan, Niligris a Shevaroys. Dobrá indická káva roste také v části Karnatka (původně Mysore), Kerala a Tamilnadu (původně Madras). V dobrých letech můžou tyto kávy obsahovat delikátní kyselost typickou pro guatemalskou kávu a plnost typickou pro dobrou jávskou kávu. Kromě toho tyto kávy obsahují unikátní kořeněné tóny muškátového oříšku, hřebíčku, kardamomu a pepře.

Káva rostoucí v Indii má mnohem více společného s kávou indonéskou než s kávami z Afriky nebo Arabského poloostrova. Má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá, podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny.

Indie také produkuje monzunové kávy, což znamená, že zelená zrna byla vystavena působení monzunového větru skrz otevřené sklady během indického období dešťů (obvykle po dobu tří až čtyř měsíců). Tento proces redukuje kyselost a zvyšuje sladkost, což jí dělá podobnou vyzrálé indonéské kávě.

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO